6.29.2007

Gullars - et kapittel for seg

I serien "absurde ting jeg kan huske å ha sett på Barne-TV", har vi i dag kommet til Gullars. Et gjensyn med denne serien reiser flere spørsmål enn svar. Kort fortalt, her er historien om Gullars:

Den gule fuglen skravlet seg inn på norske TV-skjermer allerede i 1983. Da han ble tatt av plakaten i 1986 var det laget 20 episoder av 25 minutter. Gullars har mer eller mindre tvunget seg innpå Marianne og flyttet inn i fiolinkassen hennes. Så lenge Marianne ikke har fiolin mener Gullars at han kan bo der. Ofte kommer Indigo innom. Indigo er en eldre herre som bor i Mariannes søppeldunk, jeg var noe engstelig for ham da jeg var liten. Jeg mener barn bør ha en sunn skepsis for eldre herrer i søppeldunker.



Gullars er masete og ganske slitsom. Han tenker seg sjelden om før han handler. Gullars preges av to dominerende sinnsstemninger, forvirret og sippete. Gullars eier to ting i denne verden. Et fotografi av seg selv (tatt mens faren lå på egget) og en maispipe. Gullars røyker selvfølgelig ikke og bruker pipa etter pappa til å blåse såpebobler. Under en ulidelig lang synth-basert intro er vi vitne til at Gullars styrter fra klar himmel og går inn i en kraftig spinn. Men hvordan klarer han å lande i stua når han faller gjennom loftsvinduet? Nooooooooooo kommerrrrghh eeeeeg!



Hva slags fugl er Gullars?
Gullars er en merkelig mutant. Den eneste fuglen jeg kjenner til med et sett fingre ytterst på vingen. Av anatomien å dømme kan det være snakk om en slags vadefugl. I det hele tatt minner han mye om en and. I en episode hvor Trond Viggo Torgersen kommer på besøk sier Gullars at han tror selv han er en slags trost.



Hva slags dop går Gullars på?
Gullars har mange merkelige syredrømmer. Etter en opprivende natt hvor Gullars drømmer at han lager vafler, bestemmer Gullars seg for at han må rømme. I stedet kollapser han under et bord og drømmer syredrømmer om at han vandrer rundt i Bergen.

6.25.2007

Norges rareste forretninger

1. Beitostølen fisk og betong
2. Kristensens dagligvarer og sprengstoff
3. Fagernes kjøtt og data
4. Østfold fisk og fritid (fritid=erotikk)
5. Tana musikk og maskiner
6. Elektrosport elektronisk utstyr og sportsartikler
7. Be you frisørsalong, kjoleutleie og reiseselskap
8. Bryneset bildemontering og solutleie
9. Hadi city gull og parabolantenner
10. Rena parfymeri og fargehandel

Kilde: Typisk norsk

6.23.2007

Feigt av Posten!

«Filmen som er så morsom at den ble forbudt i Norge». Slik reklamerte svenske kinematografer for Monty Python's film «Life of Brian». Nå har det altså skjedd igjen.

I en reklamefilm for budselskapet Box (et datterselskap av Posten) henger de to komikerne Robert Stoltenberg og Robert Gustafssonn på to kors. Selv om filmen nå blir vist på svensk fjernsyn har Posten bestemt seg for å ikke vise den i Norge. De er redde for at filmen skal støte noen.

Her er reklamefilmen Posten ikke vil la deg se:


Reklamefilmen minner svært mye om «Life of Brian». Monty Python's film ble stoppet etter at den møtte den norske blasfemiparagrafen i første sensurrunde i 1980. I andre runde ble filmen omvurdert til 18-årsgrense. Under en senere relansering ble grensen senket til 15, og i 2004 fikk «Life of Brian» 11-årsgrense.

Så hvor kommer denne ufattelig humørløse beslutningen fra? Har vi mistet evnen til å le av oss selv? Toleranse er noe som må læres. Og har vi ikke lært mye av «Life of Brian»? Jeg trodde at denne filmens rundgang mellom statlige sensursystemer innebar en slags modningsprosess for nordmenns sans for humor. Men nei, Postens avgjørelse er derimot et skritt bakover. I en verden der konflikten mellom verdensideologiene synes å tilskjerpes er det viktig å gå foran med et godt eksempel. Jeg sier som den somaliske forfatteren Ayaan Hirsi Ali: «Når «Life of Brian» kommer ut med Muhammed i hovedrollen vil det være et stort skritt i riktig retning».

6.15.2007

Reisebloggen er komplett!!


Nye videoer og poster. Bloggen er oppdatert fra topp til bunn. Nå er hele kronologien komplett.

Link her.

Ode til Ralf Lofstad

På en harrytur til Sverige faller Kristian Mykleset for fristelsen og synger med til Raufosskassetten 87. Kassetten lærer oss litt av hvert. Raufoss Fotball har nemlig en svært avansert historie og har lenge slitt på gressbaner.



href="http://www.raufossfotball.no/index.php?page_id=78">Les mer om Raufoss Fotball her.

6.10.2007

Drømmedag med Amund Trellevik

Stikkord: Burger, øl, hvitvin og reker. Lørdag 09. juni er hittil årets varmeste dag, likevel har Amund Trellevik valgt å ta på seg den gamle Fjellräven-jakka til Sverre M. Fjeldstad. Vel, det kunne bli kaldere mot kvelden. Men det ble det ikke.

Derimot hadde Trellevik overgått seg selv. Opp av sekken tryllet han frem de lekreste ting, og til tross for et skremmende møte med en naken tattis-dame mistet vi ikke appetitten. Dette var også dagen da Mykleset motbeviste sitt mer eller mindre ufortjente rykte som innlandskrabbe. Etter årets første bad var han rett og slett ikke til å stoppe.

Her er Mykleset og M-Fizzy ute på skjæret:


Dette er grunnen til at vi bruker solkrem:


Dette er Amund som bader:


Amund2
Uploaded by skolen


Så gikk de gamle hjem:
: