8.25.2007

Ingvild kjøper hijab

Hvor ofte er det du får meldinger av denne typen: Vet du hvor i Oslo jeg kan få kjøpt hodeplagg, altså hijab eller noe burka-ish?

Nei, nemlig. Derfor tok jeg med meg kamera og slengte meg på sykkelen sporenstreks.

Min kusine Ingvild skal reise til Iran dagen etter, og har utsatt til siste øyeblikk å anskaffe seg nødvendig hodebekledning. Svaret på hennes spørsmål er selvsagt Grønland, og en utmerket mulighet til å gi Ingvild en forsmak av midtøsten.

Selv har jeg aldri gått til innkjøp av hijab eller lignende, men på Grønland er det flust med butikker som selger stoffer, sjal og annet orientalsk krims-krams. Noen problemer melder seg raskt. Mange sjal synes oss å være for festelige for
hverdagsbruk i Iran. Noen hijaber i sterkt rosa og overlesset med paljetter vil i Iran lyse av "party-animal". Dette er riktig nok bare noe vi antar. Egentlig har vi ikke annet enn egne fordommer å navigere etter, men skitt au, det har fungert før. Derfor går Ingvild for en tekkelig variant av den lille sorte. En hijab til promenade, shopping, cafe og steining. En Iransk variant av poteten.

Enkelte hijaber viser seg å være for små for min kusines enorme über-ariske hode. På et antropologisk nivå er dette egentlig ganske interessant. Før i tiden var begrepet arier definert som et menneske som snakket et indoeuropeisk språk. De indoeuropeiske gruppene som rundt 2000
- 1500 f.kr. flyttet inn i nåværende Iran, Afganistan, Armenia og Nord-India kalte seg for ariere. Navnet Iran betyr for eksempel «ariernes land». Like fullt passet ikke hijaben.

Uansett....

God tur til Ingvild!

8.24.2007

Villmarkscroquet på Fagerborg

Villmarkscroquet; spillet som kombinerer det beste fra croquet, golf og orienteringsløp. Typiske særtrekk inkluderer tilnærmet umulig plasserte porter og en særdeles kreativ utnyttelse av terrenget. Utøvere av villmarkscroquet mener nemlig at velfriserte plener er feigt, og at det meste er mulig dersom man bare slår hardt nok.

Disse bildene er fra en match i Henriks hage den 23. august. Spillet ble dessverre avblåst like etter 23.00, på dette tidspunktet truet nemlig BI-professoren i første etasje med juling. Før denne
"situasjonen" utviklet seg ble spillets suverene leder Jørund Hessevik krokket ut ved pinnen med bare en port igjen. En dramatisk kamp, som dessverre ikke fikk noen vinner.

For mer informasjon om croquet henviser jeg til NCF (Norsk Croquet Forbund). Her vil man finne regler for forskjellige typer croquet som Norsk standard, Norsk enhåndscroquet , Association Croquet og Golf croquet. Reglene for Villmarkscroquet er dessverre ikke å finne her, men vi skal love å arbeide med saken.

8.01.2007

Herregud, som jeg savner Nixon!

Med denne låta ble Richard Nixon gjenvalgt i 1972. God bless America!