12.30.2007

Bildetekstkonkurranse! Vinner kåret


For å oppnå den rette holdningen som kreves for jordbærplukkere, har heltidsplukkere i Kina i årevis brukt en velfungerende metode som, i samarbeid med tyngdekraften, presser kroppen nedover slik at tyngdepunktet gradvis blir lavere og effektiviteten øker deretter.

Signert Kokkelur

Begrunnelse: For sin dype innsikt i og provokative avsløringer av den lyssky jordbærindustrien i Kina.

12.29.2007

Dark Side of the Rainbow

En av progrockens sterkeste myter går ut på at Pink Floyds mesteralbum "Dark Side of The Moon" lar seg synkronisere med 1939-versjonen av filmen "The Wizard of Oz". Dersom man starter "Dark Side" på MGM-løvens tredje brøl oppstår det en hel rekke skumle paralleller mellom musikk og film. Alvorlige fans påstår at de har funnet hele 100 slike paralleller gjennom filmens gang.

Pink Floyd har selv avvist gang på gang at det eksisterer en slik sammenheng. Hvem det er som først oppdaget denne noe obskure tilfeldigheten er ikke godt og si, heller ikke hvordan det står til med den kjemiske balansen i denne mannens hjerne. Slike myter oppstår helst der folk leter etter sammenhenger der de egentlig ikke finnes. Selv har jeg aldri hatt hverken tid eller tålmodighet til å teste ut effekten, men heldigvis finnes Youtube der ute for slike formål. Denne snutten viser en av synkroniseringens viktigste punkter, nemlig hvordan filmen sammenfaller med musikken i låten The Great Gig in The Sky. Passer dette virkelig sammen? Døm selv:

12.24.2007

12.10.2007

Hva vet du om Sotra?


Vet du hvor denne mannen kommer fra? Da bør du kanskje prøve deg på Amund Trelleviks Sotra-quiz:

http://tjenester.aftenposten.no/quiz/quiz.htm?id=497