7.20.2008

Hvitsten 2008





Jeg blir neppe oppfattet som arrogant dersom jeg på alles vegne takker for en fantastisk helg på Hvitsten sommeren 2008.  Alle krokketrelaterte bilder er lagt ut på dertil egnet blogg, Allespillerkrokket.blogspot.com.

7.16.2008

Farmor: 1914 - 2008




Farmor var en av de få menneskene jeg kjente som faktisk var født før første verdenskrig begynte. De siste årene bodde hun på Ryen sykehjem, hvor denne filmen ble filmet. Hun sovnet inn på Diakonhjemmet 12. juli 2008, 94 år gammel.

7.06.2008

Голубой Вагон - russisk blues



Nok et eksempel på sovjetisk barne-TV fra 80-tallet. Krokodillen på det blå toget synger en usedvanelig vakker sang, full av nydelig russisk melankoli og tristesse. Skikkelsen med de digre ørene heter Cheburashka og er antagelig en russisk versjon av Teodor eller Titten Tei.

Ifølge mennesker på youtube skal teksten være omtrent noe slik:

Slowly the minutes float away
Don't wait to meet with them again
And though we don't regret much in the past
The best is yet to be

Refrain:
Like a tablecloth the future is setting
right up to the horizon
for everone, everyone believes in the best
and rolling on, rolling goes the blue wagon

Melankolsk, optimistisk, vakkert og russisk.

7.05.2008

Chunga-Changa!



Chunga-Changa! Dette er hva jeg synger i dusjen for tiden. Etterpå danser jeg rundt på hybelen min Chunga-changa-style. Uten klær, selvfølgelig.

Denne animasjonsfilmen er altså et eksempel på sovjetisk barne-TV fra 1980-tallet. Jeg synes den er helt fantastisk! Animasjonen er bare fullstendig genial, og sangen er helt nydelig.

Kanskje Amund kan hjelpe meg å forstå hva denne sangen handler om? Bananer? Afrika? Er dette en slags russisk versjon av Thorbjørn Egner? Og hva er egentlig greia med støvelen?