9.08.2006

Ode til Transport Tycoon


Her kommer en hyllest til det beste logistikkspillet noensinne laget. Chris Sawyer's Transport Tycoon er spillet som har stjålet ufattelig mange timer dyrbar ungdomstid fra utallige gutteskjebner.

Spillet som så dagens lys i 1994, har som eneste mål å drifte et transportselskap. Her er det ikke mulig å vinne eller tape, men hjulene må holdes raskest mulig i gang. Her gjelder det å ikke la passasjerene vente eller godset hope seg opp. Spillet er i utgangspunktet inspirert av Sid Meier's Railroad Tycoon som kom allerede i 1990. I 1995 kom en oppdatert versjon av spillet, Transport Tycoon Deluxe.

Den nye utgaven fra 1995 inneholdt en rekke nye kjøretøy. Spilleren har fly, tog, busser og båter til sin disposisjon. Mot slutten av spillet kommer også en del futuristiske transportmidler til.

Men utviklingen fortsetter stadig. Spillets store potensiale blir ikke fullt utløst før en rekke amatørprogrammere kastet seg over spillet på slutten av 90-tallet. Straks ble bugs, feil og irriterende begrensninger i det originale spillet fjernet. Patchen oppdateres stadig, og kan lastes ned her. Da den orginale versjonen av Transport Tycoon og Transtort Tycoon Deluxe var laget for DOS, noe som gjorde det umulig å få spilt det på Windows XP, fikser patchen dette problemet.

Noen oppgraderinger fra originalspillet:
  • Nye kjøretøy og ny grafikk.
  • Maksimum antall kjøretøy per spiller er fjernet.
  • Støtte for større stasjoner. Det vil si togstasjoner med opp til 7 spor og en lengde på 7 ruter i motsetning til 5 i originalen.
  • Togstasjoner med flere typer spor.
  • Nye lyssignal. Støtte for signal som bare vender en vei.
  • Mulig å bygge langs skråninger.
Mer om Transport Tycoon:

Ingen kommentarer: